Продукти
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
с.л.
магданоз
-
1
ч.ч.
бяло вино
-
60
г
масло
-
3
с.л.
брашно
-
1
домат
-
3
глави
лук
-
600
г
скариди
-
0,5
ч.л.
сол
Начин на приготвяне
- Почистваме живите скариди с малка четка и ги поставяме във вряща подсолена вода. Варим ги около 15 минути, след което ги оставяме да изстинат във водата.
- Отваряме черупките и изваждаме месото от опашките. Главичките на скаридите смесваме с 30 гр. масло.
- Нарязания на парченца лук изпържваме в останалото масло до пожълтяване, добавяме брашното и доизпържваме. Запръжката разреждаме с вода, прибавяме ситно нарязания домат, виното и задушаваме 5 минути.
- Прибавяме скаридените главички, варим още малко. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и добавяме скариденото месо.
- Преди поднасяне по желание поръсваме със ситно нарязан магданоз.
- (Супата може да приготвим и със скариди от консерва).
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).