Продукти
-
10
гр.
масло
-
сол
на вкус
-
1
глава
лук
-
10
гр.
брашно
-
50
мл.
заквасена сметана
-
1
жълтък
-
300
гр.
спанак
-
800
мл.
бульон
зеленчуков
-
черен пипер
на вкус
-
индийско орехче
настъргано
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме на ситно лука. Измиваме спанака и го почистваме от твърдите дръжки. Слагаме бульона да заври.
- В тенджера, слагаме лука да поомекне в маслото на слаб огън, добавяме и спанака.
- Оставяме да се задуши около 10 минути. Смиламе с миксер и изливаме отгоре зеленчуковия бульон.
- Разбъркваме брашното в сметаната. Прибавяме сместа към супата и оставяме да кипне, след което веднага намаляваме огъня и оставяме да покъкри. Поръсваме с индийското орехче, сол и черен пипер на вкус.
- На страна от огъня, добавяме разбития жълтък с постоянно бъркане.
- Сервираме горещо.