Продукти
-
50
г
кашкавал
настърган, за гарнитура
-
индийско орехче
на вкус, настъргано
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
20
мл.
олио
от гроздови семки
-
700
мл.
прясно мляко
-
200
мл.
сметана
течна
-
650
г
тиква
-
100
г
кестени
обелени
-
1
стръкче
магданоз
Начин на приготвяне
- Потапяме кестените в студеното мляко, слагаме ги на слаб до умерен огън докато млякото се вдигне.
- През това време обелваме, измиваме и нарязваме тиквата на едри парчета. Прибавяме тиквата към завиращото мляко с кестените. Оставяме на много слаб огън, докато тиквата се свари (проверяваме с върха на ножа). Отстраняваме от огъня и прибавяме сметаната, солта, черния пипер, индийското орехче и олиото. Смиламе с миксер или в блендрер.
- Супата сервираме с настърган кашкавал (количество по желание) и стръкче магданоз за цвят и свежест.