Супа от цвекло с фета

Продукти

Начин на приготвяне

1. Разрязваме доматите наполовина и ги поръсваме със сол и зехтин и чесън. Печем ги на 190 градуса докато омекнат.

2. Отстраняваме кожата и семките и претриваме през цедка.

3. Загряваме останалия зехтин в тиган и задушаваме лука за няколко минути, докато омекне. Добавяме цвеклото оставяме да се задуши. Поръсваме със сол и прясно смлян черен пипер. Оставяме да къкри леко в продължение на 7-10 минути, докато цвеклото омекне.

4. Разбъркваме цвеклото в доматеното пюре и пасираме.

5. Оставяме супата да се охлади и гарнираме с малко фета във всяка чиния. По желание може да сложим и по една лъжица разбита заквасена сметана. Сервираме с хрупкав хляб.