Начин на приготвяне
- Сваряваме пилето. Изваждаме го от бульона и го обезкостяваме.
- Към бульона прибавяме нарязаните лук, картофи, моркови и целина. Варим до омекване на зеленчуците.
- Прибавяме пилешкото месо и фидето, и варим още около 10 минути.
- Застройваме с варена застройка, приготвена от яйцето и киселото мляко. Смесваме яйцето с киселото мляко, поставяме на слаб котлон и непрекъснато бъркаме докато започне да се сгъстява. След това пак при непрекъснато бъркане прибавяме 2-3 черпака от супата, но на тънка струйка. Изсипваме застройката в супата и разбъркваме. (По принцип към варената застройка може да прибавим 2 с.л. брашно, но когато имаме повече картофи няма нужда от брашно).
- Накрая прибавяме парченце масло и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
|