Супа с домати, аспержи и песто |
|
Продукти
|
Време: 50
|
Начин на приготвяне1. Обелваме чери доматите, поръсваме ги с щипка, сол, захар и малко зехтин, и ги слагаме във фурната да се сушат на 100° C за 1 час. 2. Изпичаме другите 800 г домати с малко зехтин на 180° C за 30 минути. 3. Сотираме лука на тиган и добавяме два печени домата, малко шери и след това добавяме цялото количество блендирани пресни домати (500 г). 4. Варим 15 минути и смесваме с малко пресен босилек и настърган на ситно пармезан. 5. Поставяаме полу-сушените домати в чиния и сервираме супата. Гарнираме със зелените аспержи, които може предварително да задушим и овкусим, и хрупкави корички пармезан. |