Супа с пилешки дробчета и макарони
|
Продукти
-
4
стръка
мащерка
-
1
връзка зелен
лук
-
225
г
грах
-
150
г
боб
, сварен
-
4
скилидки
чесън
-
50
г
макарони
-
150
г
пилешки дробчета
-
1
домат
-
5
стръка
риган
-
5
стръка
босилек
-
3
стръка
магданоз
-
30
г
бульон
, пилешки
-
250
г
вода
-
30
г
бяло вино
-
15
мл
зехтин
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
|
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Нарязваме на ситно пилешките дробчета.
- В добре загрят тиган запържваме дробчетата и нарязаните скилидки чесън.
- Когато дробчетата започнат да променят цвета си, изсипваме бялото вино и разбъркваме добре.Добавяме нарязания на ситно домат.
- Оставяме за известно време, докато виното се изпари напълно.
- В малка тенджера загряваме бульона, изсипваме чаша вода и чакаме да заври.
- Добавяме граха и посоляваме.
- След около пет минути изсипваме макароните в тенджерата и варим, разбърквайки, още около 5-8 минути.
- Добавяме дробчетата и нарязаните на ситно подправки. Готвим още 2-3 минути.
- Супата сервираме гореща.
|