Супа топчета

Продукти

  • 1 връзка магданоз
  • 4 с.л. олио
  • 2 с.л. брашно
  • 1 домат
  • 3 картофа
  • 1 глава целина
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 1 яйце
  • 250 г кайма
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер

Време: 40 мин.
Ниво: средно

Large supa topcheta

Начин на приготвяне

  1. Настъргваме на ренде лука и морковите, а целината и картофите нарязваме на кубчета, прибавяме олиото и солта, заливаме с 2 чаши вода и ги сваряваме на огъня.
  2. Омесваме каймата с яйцето, малко вода, черен пипер и сол и оформяме малки топчета. Овалваме ги в брашното.
  3. Пасираме зеленчуците и ги прибавяме към бульона. Щом заврят, пускаме приготвените топчета.
  4. Изчакваме топчетата да уврат, и тогава прибавяме нарязания на дребно магданоз.
  5. По желание, можем да застроим супата с кисело мляко.