Продукти
-
15
г
сусам
печен, микс от черен и бял
-
10
бр.
ядки от черноморски миди
-
20
г
японски водорасли
сушени
-
150
г
червена салата
-
150
г
зелена салата
- за дресинга:
-
0,5
портокал
сока
-
0,5
лайм
сока
-
1
с.л.
мед
-
1
с.л.
тъмен соев сос
-
0,5
с.л.
сусамово олио
Начин на приготвяне
- Накисваме водораслите във вода за около 5 минути, докато абсорбират достатъчно количество от нея и придобият плътност и свеж вид.
- Оставяме ги да се отцедят в кухненска цедка за около 2-3 минути.
- Измиваме и почистваме салатите.
- Накъсваме салатите на едри парченца.
- Оформяме ги като канапе в подходяща чиния.
- Поставяме водораслите върху салатите.
- В купичка разбъркваме соковете от портокал и лайм, меда, соевия сос и сосамовото олио.
- Заливаме салатата с готовия дресинг.
- Поръваме с печения сусам.
- Аранжираме с ядките от мидите.
Свежа салата с морски водорасли и миди по рецепта на chef Христо Пенчев от предаването "Гладни момичета".