Продукти
-
1
кисела зелка
-
1
сушена
чушка
-
1
стрък
праз лук
-
1
кг
свински джолан
-
дафинов лист
-
пушен
червен пипер
-
олио
-
зърна
черен пипер
-
1
к.ч.
зелев сок
-
1
парче
салам "петрохан"
Начин на приготвяне
1. Сваряваме свинския джолан, който сме нарязали на едри парчета, заедно с дафинов лист и малко сол. Варим около 15-20 мин.
2. В тавичка с капак нарязваме киселото зеле, овкусяваме с червения пипер, зърна черен пипер и добавяме нарязания праз на кръгчета и нарязания салам "Петрохан".
3. Добавяме свинския джолан, нарязаната на парчета сушена червена чушка, олио и разбъркваме добре. Добавяме и една кафена чаша зелев сок.
4. Запичаме с капак във фурната за около 40 мин. на 200 градуса, махаме капака и оставяме водата да се изпари и ястието да се запече за още около 10 мин.