Продукти
-
1
глава
лук
-
2
скилидки
чесън
-
1
дафинов лист
-
зехтин
-
500
гр
боб
-
1
портокал
-
500
г
свински ребра
-
0,5
ч.л.
кимион
-
0,5
ч.л.
пушен червен пипер
-
1
ч.л.
паста от люти чушки
-
връзка кориандър
-
1
лайм
Начин на приготвяне
1. Накисваме боба за около 12 часа и го сваряваме до готовност. Можем за улеснение да използваме и консерва сварен боб.
2. Загряваме зехтин в тиган на умерен огън и добавяме лука, чесъна и дафиновия лист. Сотираме 10 минути и прибавяме боба, портокаловия сок, сол, черен пипер и малко вода. Готвим на тих огън 10 минути.
3. На оребрен тиган запичаме свинските ребра до златисто и ги подправяме със сол и черен пипер. Добавяме подправките, лютата паста и печем още 5 минути.
4. Поднасяме свинското с боба, кориандъра и резаните лайм.