Продукти
-
сол
-
дафинов лист
-
1
к.ч.
ориз
-
400
мл
вода
-
400
гр
домати от консерва
-
зехтин
-
3
скилидки
чесън
-
1
глава
лук
-
700
гр
свинска плешка
-
червен пипер
-
черен пипер
-
магданоз
-
1
к.ч.
бяло вино
-
щипка
риган
-
щипка смлян
кимион
-
1
лимон
-
25
гр
масло
Начин на приготвяне
1. Измиваме и подсушаваме месото с кухненска хартия. Нарязваме месото на кубчета. В дълбока купа слагаме кубчетата месо, червения пипер, черния пипер, кимион, дафинов лист, сол, риган и малко зехтин. Оставяме в хладилника за 30 мин. да се маринова.
2. Задушаваме ситно нарязания лук и смачканите скилидки чесън със зехтин и малко вода. Добавяме месото и запържваме. След като месото се зачерви, добавяме бялото вино. Оставяме да изври. Добавяме и нарязаните домати. Доливаме 400 мл гореща вода или зеленчуков бульон. Оставяме да се вари на слаб огън около 30 мин. до готовност на месото. Добавяме още гореща вода, ако се налага.
3. В отделен съд сваряваме ориза и го прецеждаме. Добавяме маслото и настъргана кора на един лимон. Сервираме като гарнитура. По желание поръсваме и с пресен магданоз.