Свински пържоли на тиган с гъбен сос
|
Продукти
-
сол
на вкус
-
60
мл
maggi унисос
-
200
мл
бульон
гъбен
-
1
с.л.
нишесте
-
черен пипер
на вкус
-
2
с.л.
зехтин
-
200
мл
вода
-
200
г
гъби
печурки
-
200
мл
бяло вино
-
2
с.л.
масло
-
6
парчета
свинско месо
(врат, плешка, котлет, бут)
|
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Режем месото на пържоли с дебелина около 1 см. Наръсваме с черен пипер и Maggi Унисос, и ги оставяме да се мариноват около час.
- В дълбок тефлонов тиган загряваме маслото и запечатваме пържолите до златисто от двете страни. Наливаме виното, намаляваме огъня и захлупваме тигана, да се задушат пържолите докато се изпари виното. Добавяме една чаша вода за да не изсъхват пържолите. Задушаваме около 30 минути. Вадим от тигана и захлупваме да седят на топло.
- Нарязваме гъбите на лентички и ги слагаме в тигана. Там трябва да е останала поне 200 гр. течност, ако се е изпарила добавяме гъбения бульон. Захлупваме. Задушаваме 10 минути. Накрая размиваме нишестето с малко вода или бульон и сипваме в тигана. Разбъркваме до леко сгъстяване. Овкусяваме със сол и пипер. Връщаме пържолите в соса и захлупваме тигана да поемат аромата на гъбите.
- Ястието сервираме горещо.
|