Свински ребърца на фурна с червено вино
|
Продукти
-
1
ч.л.
сол
-
2
ч.л.
червен пипер
-
1,5
кг
свински ребърца
-
200
мл
червено вино
-
0,5
ч.л.
индийско орехче
-
1
ч л.
чубрица
-
0,5
ч.л.
кимион
|
Време: 8 ч.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Смесваме всички сухи подправки. Овалваме месото и го оставяме в хладилник за 4 часа.
- Добавяме им 200 мл червено вино, завиваме ги с фолио и поставяме тавата във фурната.
- Печем първо 40 минути на 200 градуса, след което още 2 часа и 30 минути на 140 градуса. След това отстраняваме фолиото и връщаме във фурната като увеличим температурата отново на 200 градуса, само за да се запече и да получи тъмен цвят и коричка.
- Сервираме с гарнитура по избор.
|