Свински руладини

Продукти

  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 1 к.ч. олио
  • 3 моркова
  • 5 кисели краставички
  • 220 г гъби
  • 250 г бекон
  • 2 глави лук
  • 700 г свинско месо
    за предпочитане от рибицата

Начин на приготвяне

  1. Поставяме месото за около час във фризера и когато се е стегнало добре, го разрязваме на тънки пържоли - около 9-10 мм дебели.
  2. Поставяме всяка пържола между две парчета фолио "FINO" и начукваме леко, а след това подправяме на вкус със сол и пипер.
  3. Нарязваме на тънки ленти беконът, морковите и краставичките.
  4. Почистваме и нарязваме на кубчета лука и гъбите, и ги запържваме в олиото.
  5. Смесваме всички съставки за плънката и ги разбъркваме добре.
  6. Върху всяка пържола слагаме с лъжица от плънката, навиваме на руло и завързваме с конец.
  7. След като приготвим всички руладини, ги нареждаме в намазана с олио тавичка, и ако остане от плънката - изсипваме и нея между тях.
  8. Печем в умерена фурна, в началото завити с алуминиево фолио, а когато са готови за кратко ги запичаме - за цвят.
  9. Преди сервиране махаме конците.
  10. Сервираме с гарнитура от свежа салата по избор и малко печени гъбки.