Продукти
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
1
к.ч.
олио
-
3
моркова
-
5
кисели краставички
-
220
г
гъби
-
250
г
бекон
-
2
глави
лук
-
700
г
свинско месо
за предпочитане от рибицата
Начин на приготвяне
- Поставяме месото за около час във фризера и когато се е стегнало добре, го разрязваме на тънки пържоли - около 9-10 мм дебели.
- Поставяме всяка пържола между две парчета фолио "FINO" и начукваме леко, а след това подправяме на вкус със сол и пипер.
- Нарязваме на тънки ленти беконът, морковите и краставичките.
- Почистваме и нарязваме на кубчета лука и гъбите, и ги запържваме в олиото.
- Смесваме всички съставки за плънката и ги разбъркваме добре.
- Върху всяка пържола слагаме с лъжица от плънката, навиваме на руло и завързваме с конец.
- След като приготвим всички руладини, ги нареждаме в намазана с олио тавичка, и ако остане от плънката - изсипваме и нея между тях.
- Печем в умерена фурна, в началото завити с алуминиево фолио, а когато са готови за кратко ги запичаме - за цвят.
- Преди сервиране махаме конците.
- Сервираме с гарнитура от свежа салата по избор и малко печени гъбки.