Свински шишчета с червени чушки, лук и ракия

Продукти

  • 3 червени чушки
  • 3 глави лук
  • 1 кг свински бут , обезкостен
  • за маринатата:
  • 1 щипка джинджифил
  • 1 щипка кимион
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 ч.л. соев сос
  • 2 с.л. ракия
  • 1 с.л. зехтин

Време: 85 мин.
Ниво: лесно

Large svinski shishcheta s cherveni chushki luk i rakiya

Начин на приготвяне

  1. Свинското месо се почиства от мазнината и се нарязва на хапки. 
  2. Продуктите за маринатата се смесват и в тях се овалва нарязаното свинско месо. Слагат се в кутия с капак поне за 1 час в хладилника. 
  3. Червените чушки и лук се нарязват на парчета. 
  4. На дървени шишчета се редят парче месо, червена чушка, лук, докато се нареди шишчето. 
  5. Пекат се на барбекю или грил тиган, като се обръщат за да се запекат от всички страни. 
  6. Сервират се с гарнитура от свежа салата.