Свински шишчета с марокански подправки

Продукти

  • 1 скилидка чесън
  • половин лимон
  • 1 връзка магданоз
  • 60 мл зехтин
  • 400 гр свинско филе
  • 2 с.л. меласа от нар
  • черен пипер
  • 1 с.л. подправка "рас ел ханут"

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large svinski shishcheta s marokanski podpravki

Начин на приготвяне

1. Нарязваме свинското месо на кубчета, добавяме подправката "Рас ел Ханут", зехтин и объркваме добре.

2. В блендер разбиваме ситно нарязания магданоз на пюре, заедно с лимона, чесъна, сол и малко зехтин.

3. Загряваме грил-тиган и запичаме шишчетата до златисто. Сваляме ги от котлона и подправяме със сол и черен пипер. Сервираме с дресинга от магданоз върху арабска питка.

4. По желание за гарнитура можем да опечем глава лук, разрязана на две,  която да овкусим с подправките.

Подправката "Рас ел Ханут" можете да намерите в специализираните магазини - zoya.bg