Свински шишчета с марокански подправки |
|
Продукти
|
Време: 30 мин.
|
Начин на приготвяне1. Нарязваме свинското месо на кубчета, добавяме подправката "Рас ел Ханут", зехтин и объркваме добре. 2. В блендер разбиваме ситно нарязания магданоз на пюре, заедно с лимона, чесъна, сол и малко зехтин. 3. Загряваме грил-тиган и запичаме шишчетата до златисто. Сваляме ги от котлона и подправяме със сол и черен пипер. Сервираме с дресинга от магданоз върху арабска питка. 4. По желание за гарнитура можем да опечем глава лук, разрязана на две, която да овкусим с подправките. Подправката "Рас ел Ханут" можете да намерите в специализираните магазини - zoya.bg |