Свински шишчета

Продукти

  • 2 домата
  • 3 глави лук
  • 3 чушки
  • 200 г сланина
    (може и без)
  • 1 кг свинско филе
  • черен пипер
    на вкус
  • чубрица
    на вкус
  • ким
  • 200 мл бяло вино
  • сол
    на вкус
  • 2 с.л. масло

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото на кубчета, поръсваме с подправките и виното, и оставяме да престой 1 нощ.
  2. На другия ден го нанизваме на шишове, като редуваме - месо, чушка, лук, сланина, домат.
  3. Поръсваме с маслото и печем на фурна или на скара, като обръщаме.
  4. Сервираме с гарнитура по желание.

Рецепта и снимка: Росица Генчева, прочетете още вкусни рецепти в книгата "1555 Избрани рецепти" от Росица Генчева