Продукти
-
2
ябълки
, обелени
-
2
с.л.
стафиди
, сушени
-
0,5
ч.л.
индийско орехче
-
1
ч.л.
канела
-
2
с.л.
захар
, кафява
-
2
с.л.
нишесте
, царевично
-
650
г
свинско филе
Начин на приготвяне
- Загряваме фурната до 200 градуса.
- В купа смесваме царевичното нишесте, захарта, канелата и плодовете. Разбъркваме добре.
- Поставяме филето в съд за печене и около него разстиламе сместа с ябълки, като внимаваме да е разпределена равномерно. Покриваме с капак и запичаме за 30 минути.
- Изваждаме ястието от фурната и с помощта на лъжица поливаме месото със соса, получен от печеното, докато изцяло го покрием.
- Поставяме капака отново и запичаме още 20 минути, докато свинското е готово и придобие кафеникав цвят.
- По желание, може да поръсим ястието с филирани бадеми.