Свинско бон филе с ябълки

Продукти

  • 2 ябълки
    , обелени
  • 2 с.л. стафиди
    , сушени
  • 0,5 ч.л. индийско орехче
  • 1 ч.л. канела
  • 2 с.л. захар
    , кафява
  • 2 с.л. нишесте
    , царевично
  • 650 г свинско филе

Начин на приготвяне

  1. Загряваме фурната до 200 градуса.
  2. В купа смесваме царевичното нишесте, захарта, канелата и плодовете. Разбъркваме добре.
  3. Поставяме филето в съд за печене и около него разстиламе сместа с ябълки, като внимаваме да е разпределена равномерно. Покриваме с капак и запичаме за 30 минути.
  4. Изваждаме ястието от фурната и с помощта на лъжица поливаме месото със соса, получен от печеното, докато изцяло го покрием.
  5. Поставяме капака отново и запичаме още 20 минути, докато свинското е готово и придобие кафеникав цвят.
  6. По желание, може да поръсим ястието с филирани бадеми.