Свинско филе с грах

Продукти

  • 100 г кисело мляко
  • магданоз
    , ситно нарязан
  • черен пипер
    на вкус
  • 2 яйца
  • сол
    на вкус
  • 150 мл бяло вино
    , сухо
  • 350 г грах
  • 800 г свински бут
    , нарязан на големи парчета
  • 1 глава лук
    , нарязана на шайби
  • 3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне

  1. Загряваме зехтина в дълбок съд с капак. Прибавяме лука и го задушаваме. 
  2. Добавяме месото и го запържваме до златисто. 
  3. Добавяме виното и оставяме да поври на слаб огън. 
  4. Сваляме съда от котлона, добавяме грахa, сол и пипер, и слагаме капака. 
  5. Поставяме в загрята на 200 градуса  фурна, за 30 минути. 
  6. Разбъркваме яйцата и киселото мляко, заедно с нарязания магданоз и когато ястието е готово, го заливаме със сместа. Връщаме във фурната за няколко минути. 
  7. По желание, преди сервиране може да поръсим с малко настърган пармезан.