Продукти
-
100
г
кисело мляко
-
магданоз
, ситно нарязан
-
черен пипер
на вкус
-
2
яйца
-
сол
на вкус
-
150
мл
бяло вино
, сухо
-
350
г
грах
-
800
г
свински бут
, нарязан на големи парчета
-
1
глава
лук
, нарязана на шайби
-
3
с.л.
зехтин
Начин на приготвяне
- Загряваме зехтина в дълбок съд с капак. Прибавяме лука и го задушаваме.
- Добавяме месото и го запържваме до златисто.
- Добавяме виното и оставяме да поври на слаб огън.
- Сваляме съда от котлона, добавяме грахa, сол и пипер, и слагаме капака.
- Поставяме в загрята на 200 градуса фурна, за 30 минути.
- Разбъркваме яйцата и киселото мляко, заедно с нарязания магданоз и когато ястието е готово, го заливаме със сместа. Връщаме във фурната за няколко минути.
- По желание, преди сервиране може да поръсим с малко настърган пармезан.