Продукти
-
1
ч.л.
черен пипер
млян
-
75
мл.
бяло вино
-
2
с.л.
олио
-
30
г
масло
-
1
глава
лук
-
660
г
свинско филе
-
130
г
синьо сирене
-
220
г
маслини
-
0,5
кофичка
заквасена сметана
-
100
г
зеле
(прясно)
Начин на приготвяне
- Нарязваме на ситно лука и го запържваме в олиото и маслото, до златисто.
- Прибавяме месото, нарязано на филийки, заливаме с вода и захлупваме ястието с капак. Оставяме го да къкри на умерен огън около половин час.
- Когато месото се свари, го изваждаме с решетъчна лъжица. На негово място поставяме маслините, нарязаното на ситно зеле и намачканото с вилица синьо сирене. Добавяме сметаната и разбъркваме.
- Оставяме го още 5-10 минути на тих огън. Поливаме месото със соса, поръсваме го с черен пипер и запичаме леко.
- Сервираме горещо.