Продукти
-
чубрица
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
червен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
80
мл
зехтин
-
1
ч.ч.
червено вино
-
5
с.л.
соев сос
-
2
с.л.
горчица
-
3
с.л.
мед
захаросан
-
1,5
кг
свинско месо
контра филе
-
мащерка
на вкус
-
розмарин
на вкус
-
естрагон
на вкус
Начин на приготвяне
- Осоляваме филето.
- В купичка смесваме всички подправки на вкус и по-голямата част от зехтина.
- С четка намазваме добре контра филето.
- Оставяме го да престои така в покрита намаслена тава за около 2 часа.
- След това смесваме останалия зехтин, меда, горчицата, виното и соевия сос. Разбъркваме добре.
- Внимателно и равномерно поливаме месото, покриваме го с фолио и го слагаме да се пече за 2 часа в умерено загряна фурна.
- Поднасяме свинското контра филе на порции, поляти със соса от тавата и пожелание, с гарнитура от задушени зеленчуци.