Свинско контра филе

Продукти

  • чубрица
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • червен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 80 мл зехтин
  • 1 ч.ч. червено вино
  • 5 с.л. соев сос
  • 2 с.л. горчица
  • 3 с.л. мед
    захаросан
  • 1,5 кг свинско месо
    контра филе
  • мащерка
    на вкус
  • розмарин
    на вкус
  • естрагон
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Осоляваме филето. 
  2. В купичка смесваме всички подправки на вкус и по-голямата част от зехтина.
  3. С четка намазваме добре контра филето.
  4. Оставяме го да престои така в покрита намаслена тава за около 2 часа. 
  5. След това смесваме останалия зехтин, меда, горчицата, виното и соевия сос. Разбъркваме добре.
  6. Внимателно и равномерно поливаме месото, покриваме го с фолио и го слагаме да се пече за 2 часа в умерено загряна фурна. 
  7. Поднасяме свинското контра филе на порции, поляти със соса от тавата и пожелание, с гарнитура от задушени зеленчуци.