Продукти
-
2
ч.л.
сол
-
2
с.л.
лимонов сок
-
0,4
олио
-
50
г
масло
-
250
г
гъби
-
2
чушки
-
1
връзка
пресен лук
-
2
с.л.
маргарин
-
800
г
свинско месо
-
1
ч.л.
червен пипер
-
1
ч.л.
горчица
-
1
ч.л.
захар
-
1
ч.л.
индийско орехче
настъргано
-
2
скилидки
чесън
Начин на приготвяне
- Нарязваме свинското месо на малки парчета.
- Приготвяме марината от олиото, лимоновия сок, червения пипер, захарта, горчицата, индийското орехче, сол и счукания чесън. Слагаме в нея резените от месото за няколко часа. Изваждаме месото от маринатата, подсушаваме и запържваме в маргарина.
- Нарязваме лука на ситно, чушките - на ивици, и ги добавяме към месото. Задушаваме на слаб огън до пълното омекване на месото. Посоляваме.
- Междувременно почистваме гъбите, измиваме ги и ги нарязваме на резенчета. Задушаваме ги в краве масло, докато добият кафеникав цвят и ги добавяме към ястието.
- За гарнитура може да предложим задушен ориз и салата.