Продукти
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
с.л.
магданоз
-
1
скилидка
чесън
-
2
с.л.
доматено пюре
-
3
с.л.
олио
-
40
г
масло
-
200
г
салам
-
600
г
грах
от консерва
-
250
г
свинско месо
-
1
ч.л.
сол
-
1
ч.л.
брашно
Начин на приготвяне
- Нарязваме свинското месо на кубчета и го пържим в част от маслото и олиото. Посоляваме го, поръсваме го с черния пипер и го заливаме с малко вода. Задушаваме го докато омекне.
- В останалото масло изпържваме граха, счукания чесън и ситно нарязания магданоз. Поръсваме с малко брашно и посоляваме на вкус. Заливаме с малко вода и задушаваме.
- Към края на задушаването прибавяме доматеното пюре, запържено в олио, омекналото свинско месо, нарязания на колелца салам, посоляваме, поръсваме с малко черен пипер и задушаваме още малко.
- Сервираме ястието горещо с няколко филийки препечен хляб.