Свинско с грах

Продукти

  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. магданоз
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 3 с.л. олио
  • 40 г масло
  • 200 г салам
  • 600 г грах
    от консерва
  • 250 г свинско месо
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. брашно

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме свинското месо на кубчета и го пържим в част от маслото и олиото. Посоляваме го, поръсваме го с черния пипер и го заливаме с малко вода. Задушаваме го докато омекне.
  2. В останалото масло изпържваме граха, счукания чесън и ситно нарязания магданоз. Поръсваме с малко брашно и посоляваме на вкус. Заливаме с малко вода и задушаваме. 
  3. Към края на задушаването прибавяме доматеното пюре, запържено в олио, омекналото свинско месо, нарязания на колелца салам, посоляваме, поръсваме с малко черен пипер и задушаваме още малко.
  4. Сервираме ястието горещо с няколко филийки препечен хляб.