Продукти
-
2
глави
лук
-
2
ч.л.
къри
-
2
с.л.
доматена паста
-
1
бульон
-
500
г
свинско месо
-
1
с.л.
зехтин
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
0,5
връзка
магданоз
-
1
ч.ч.
кисело мляко
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме лука на дребно. Оставяме го да се задуши в зехтина. Нарязваме свинското месо и го прибавяме към лука.
- Разтваряме кубчето бульон в гореща вода.
- Изсипваме бульона в тенджерата с месото и лука, добавяме доматите, кърито, киселото мляко, солта и черния пипер.
- Оставяме на слаб огън около 15 минути.
- Почистваме и нарязваме магданоза на ситно.
- Сервираме ястието горещо, поръсено със ситно нарязания магданоз.