Продукти
-
1
бульон
-
2
с.л
горчица
-
50
мл
оцет
-
сол
-
млян
бял пипер
-
зърна
черен пипер
-
1
с.л млян
дафинов лист
-
1
глава
чесън
-
2
кг
свинско месо от бут
-
1
кг
картофи
Начин на приготвяне
1. Нарязваме месото на големи парчета, като във всяко парче правим по един дълбок разрез и вътре слагаме чесън и зърна черен пипер.
2. Смесваме в купа оцета, червения и белия пипер, солта, дафиновия лист, горчицата и бульона. С получената смес намазваме месото и го слагаме в хладилник за 12 ч.
3. Нарязваме картофите на кубчета, след като извадим месото го слагаме в тава покрита с фолио за печене, заедно с картофите.
4. Завиваме с фолиото и слагаме тавата във фурната за около 1 час и 30 мин. Петнадесет минути преди да извадим ястието, отвиваме фолиото и оставяме да се запече до златисто. По желание добавяме зеленчуци за гарнитура.