Свинско със зеленчуци

Продукти

  • 1 кг. свинско месо филе
  • 2 картофа
  • 100 г броколи
  • 2 моркова
  • 2 домата
  • 2 чушки
  • 50 г тиквичкa
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. олио
  • 30 г масло
  • 1 литър вода
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Време: 65 мин.
Ниво: лесно

Large svinsko sas zelenchutsi

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме на ситно лука. Запържваме го в олиото. 
  2. Нарязваме на тънко месото и го прибавяме към лука. Пържим до леко златисто. 
  3. Почистваме и нарязваме зеленчуците, и ги добавяме към месото.
  4. Добавяме маслото, водата, сол и черен пипер на вкус, и оставяме да ври на тих огън, около 5-10 минути.
  5. Поставяме във фурна, ако е необходимо добавяме малко вода, и печем около 30 минути, на 180-200 градуса.