Сьомга на скара

Продукти

  • 1 скилидка чесън
    пресован
  • 1 с.л. джинджифил
    - нарязан корен
  • 2 с.л. захар
    кафява
  • 5 с.л. соев сос
  • З сьомга
    филета
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме рибата.
  2. Смесваме соевия сос, захарта, джинджифила, чесъна и солта в купа, за да направим марината.
  3. Върху лист алуминиево фолио слагаме рибата.
  4. С четка намазваме филетата от всички страни с маринатата, завиваме я във фолиото и я оставяме за около 15 минути.
  5. Загряваме скарата или барбекюто, поливаме рибата с останалата марината, изваждаме я от фолиото и я слагаме върху скарата.
  6. Печем  по около 3-4 минути от всяка страна.
  7. Сервираме топла.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).