Сьомга с ориз в тесто
Продукти
-
пипер
-
сол
-
магданоз
или копър
-
1
гл.
лук
-
3
яйца
-
250
г
ориз
сварен
-
300
г
сьомга
-
за тестото:
-
1
яйце
за намазване
-
сол
-
35
мл.
вода
-
2
жълтъка
-
200
г
брашно
-
200
г
масло
-
50
г
масло
-
магданоз
или копър
Начин на приготвяне
- Сваряваме ориза и яйцата.
- За тестото: Сипваме брашното в купа и добавяме маслото.
- Прибавяме жълтъци и сол.
- Размесваме всичко да се получи тесто. Поръсваме с брашно и го разточваме.
- Нарязваме лук на ситно и го запържваме в зехтин.
- Нарязваме сьомгата и сварените яйца на две.
- Слагаме тестото в тавичка, върху хартия за печене, и в средата сипваме ориза, отгоре нареждаме парченца сьомга.
- След това допълваме с лук, ориз, сьомга и накрая сварените яйца.
- Счупваме едно яйце и намазваме краищата на тестото.
- Завиваме на руло, дупчим на места с вилица и печем във фурната.
- Нарязваме готовото руло на парчета, сервираме и заливаме с разтопено масло и копър.