Продукти
-
риган
-
1
лимон
-
50
гр
тиквени семки
-
подправка за риба
-
сол
-
балсамов оцет
-
зехтин
-
200
гр
рукола
-
200
гр
италианска салата
-
400
гр филе
сьомга
Начин на приготвяне
1. Върху хартия за печене нареждаме филето от сьомга. Овкусяваме го с подправка за риба. Може да използваме готова или да си приготвим микс от девисил, сол, риган и други съставки по желание.
2. Поливаме с малко зехтин и нареждаме нарязания на половинки лимон. Изстискваме и сока на половината лимон и го приготвяме, за да овкусим рибата след като е изпечена. Печем на 180 градуса за около 15 мин.
3. Приготвяме салата от измитата рукола и италианска салата, поръсваме със сурови тиквени семки и овкусяваме със сол. Приготвяме дресинг от 1/3 балсамов оцет, 2/3 зехтин и риган. Разбъркваме добре и поливаме салатата.
4. Сервираме рибата с гарнитура салата и поливаме по желание с лимоновия сок.