Продукти
-
60
мл
зехтин
-
сол
на вкус
-
20
г
босилек
листа
-
черен пипер
на вкус
-
2
глави
лук
-
2
жълтъка
-
200
мл
сметана
-
150
г
сирене "пармезан"
-
300
г пушен
бекон
-
1
пакет
талиатели
Начин на приготвяне
- Слагаме талиателите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата слагаме 1 ч.л. сол и 2 с.л. зехтин.
- Нарязваме на тънки ивици бекона, а лука - нарязваме на "жулиен".
- Запържваме бекона и лука в останалия зехтин, докато беконът започне да се свива и да става леко хрупкав, а лукът - златист.
- Прибавяме заквасената сметана и след като заври, задушаваме още няколко минути, докато сметаната започне да променя цвета си от бял на леко жълт.
- След това добавяме жълтъците.
- Готвим още 2-3 минути, за да може жълтъка да коагулира. След това добавяме листата босилек и черния пипер на вкус.
- Сварените талиатели разбъркваме със соса и сервираме горещи.