Талиатели със сирене тофу

Продукти

  • черен пипер
    на вкус
  • 250 г сметана
    готварска
  • 100 мл вино
    бяло
  • 100 мл олио
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. босилек
  • 200 г сирене "тофу"
  • 200 г спанак
  • 100 г орехи
  • 400 г талиатели
  • 50 г маслини
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме талиателите според указанията на опаковката, след което ги отцеждаме.
  2. Почистваме и нарязваме спанака. Счукваме орехите и ги запържваме заедно със спанака в сгорещеното олио, докато спанакът спихне.
  3. Разбъркваме бялото вино с пресования чесън и сметаната.
  4. Слагаме сместа при спанака, докато клокне. Овкусяваме със сол и черен пипер, и прибавяме към талиателите. Разбъркваме добре.
  5. Нарязваме маслините и сиренето, и ги запържваме леко в тиган. Изсипваме ги върху талиателите.
  6. По желание, гарнираме с няколко листа пресен босилек и сервираме горещи.