Продукти
- За блата:
-
300
гр
брашно
-
200
гр
масло
-
100
гр
пудра захар
-
1
яйце
- За тарта:
-
10
мл
перно
-
40
мл
червено вино
-
100
гр
захар
-
6
круши
-
щипка
канела
-
100
гр
пудра захар
-
300
гр
бадемово брашно
-
150
гр
захар
-
230
гр
брашно
-
100
гр
масло
-
3
яйца
Начин на приготвяне
1. Обелваме и почистваме крушите от семената. Разрязваме ги на две половинки и ги пошираме във виното, с добавена канела, "Перно" и около 50 мл вода. Отцеждаме ги и ги охлаждаме.
2. Смесваме брашното с бадемовото брашно, захарта, маслото и яйцата до получаване на гладка смес.
3. За блата разбъркваме маслото с пудрата захар и яйцето и оставяме сместта да стегне в хладилника за 30 мин. След това разточваме кора с дебелина 0.5 см и я разстиламе в намазнена форма за тарт.
4. Върху блата изсипваме бадемовата смес и върху нея нареждаме крушите. Печем 30 мин. на 180 градуса. Сервираме след като се охлади, поръсено с пудра захар. По желание можем да добавим и топка сладолед.