Тарт с поширани круши |
|
Продукти
|
Време: 60 мин.
|
Начин на приготвяне1. Обелваме и почистваме крушите от семената. Разрязваме ги на две половинки и ги пошираме във виното, с добавена канела, "Перно" и около 50 мл вода. Отцеждаме ги и ги охлаждаме. 2. Смесваме брашното с бадемовото брашно, захарта, маслото и яйцата до получаване на гладка смес. 3. За блата разбъркваме маслото с пудрата захар и яйцето и оставяме сместта да стегне в хладилника за 30 мин. След това разточваме кора с дебелина 0.5 см и я разстиламе в намазнена форма за тарт. 4. Върху блата изсипваме бадемовата смес и върху нея нареждаме крушите. Печем 30 мин. на 180 градуса. Сервираме след като се охлади, поръсено с пудра захар. По желание можем да добавим и топка сладолед. |