Тарта със смокини и домати

Продукти

  • 100 г пармиджано
    или козе кашкавал, настърган
  • 3 стръка мащерка
  • 200 г чери домати
    , нарязани на половини
  • 100 г катък
    от козе сирене
  • 2 с.л. зехтин
    лек
  • 3 смокини
    , пресни, нарязани на резенчета
  • 2 с.л. маслинена паста
    от каламата
  • 1 яйце
    малко
  • 500 г бутер тесто

Начин на приготвяне

  1. Слагаме бутер тестото върху хартия за печене в правоъгълна тавичка. Намазваме го с разбитото яйце. Поставяме и печем във фурна, загрята на 200 градуса за 10-15 минути или докато се изпече и се зачерви добре.
  2. Изваждаме изпечената основа от фурната и я притискаме с кухненска ръкавица, за да спадне.
  3. Намазваме с маслинената паста. 
  4. Отгоре подреждаме смокините, доматчетата и малки лъжички от катъка, разбъркан с мащерката. 
  5. Всичко поръсваме с пармиджано и зехтин и запичаме за още 15 минутисамо на горен реотан, докато се зачерви.