Продукти
-
хляб
черен/пълнозърнест
-
1
лимон
и кората му, настъргана
-
200
гр.
риба тон
филе
-
черен пипер
-
сол
-
1
стрък
селъри
-
30
гр.
шам-фъстък
-
1
авокадо
-
1
ч.л.
соев сос
-
80
мл.
зехтин
Начин на приготвяне
- Нарязваме рибата на кубчета и я овкусяваме със зехтн, сол, пипер, лимонов сок на вкус, и соевия сос.
- Нарязваме обеленото авокадо и почистения стрък селъри на кубчета. Овкусяваме ги със сол, зехтин и лимонов сок на вкус.
- Оформяме тартара в ринг и поднасяме салцата от авокадо. Овкусяваме с настърганата лимонова кора и запечен шам-фъстък.
- Поднасяме с препечен пълнозърнест хляб и салата от овкусена рукола.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Метро", "Пикадили" и "Фантастико". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).