Начин на приготвяне
- Загрейте зехтина в голям тиган или уок. Запържете къри пастата и лимонената трева за 1 минута, докато отпуснат аромата си. Добавете чушките и картофите и разбъркайте, за да се овалят в къри пастата. След 1 - 2 минути сипете кокосовото мляко и бульона, и сложете листата от лайм. След като сместа заври, оставете да къкри 15 минути, докато картофите омекнат.
- Прибавете всички останали съставки, но ако смятате да замразявате ястието, не слагайте спанака и кориандъра. Оставете на огъня около 4 минути, докато скаридите порозовеят. Сервирайте по желание с лимонови резенчета (или охладете и замразете в подходящ съд).
- За порция: 324 ккал; 20 гр. протеини; 18 гр. въглехидрати; 20 гр. мазнини; 15 гр. наситени мазнини; 3 гр. влакнини; 7 гр. захари; 1,97 гр. сол.
Съвет: Листата от кафир лайм се използват широко в тайландската кухня. Те придават на ястието свеж лимонов вкус и аромат. Ще ги откриете в големите супермаркети или азиатските магазини. Вместо тях може да използвате ситно настъргана кора от лайм, която да прибавите към края на готвенето.
|