Продукти
-
1
глава
лук
-
2
домата
-
50
г
целина
-
2
моркова
-
600
г
телешко месо
телешки джолан
-
1
ч.л.
черен пипер
-
0,5
ч.л.
сол
-
40
г
масло
-
0,5
връзка
магданоз
-
4
картофа
картофи
Начин на приготвяне
- Нарязваме джоланa на парчета, заливаме го със студена вода и го варим на силен огън.
- Когато заври, отбираме пяната. Прибавяме малко сол, черен пипер на зърна и продължаваме да варим на тих огън.
- Когато месото се полусвари, прибавяме морковите и целината, нарязани на кубчета, а лукът - на четвъртинки, половинки или цели, ако главичките са малки.
- Нарязваме картофите и ги поставяме в последните 30 минути, а доматите и магданоза - малко преди снемането от огъня.
- Сгорещяваме маслото, слагаме в него лъжица настъргани моркови, за да се оцвети и го прибавяме към супата. Сервираме гореща.