Телешка супа

Продукти

  • 500 г картофи
  • 1 к.ч. фиде
  • 350 г домати
  • сол
    на вкус
  • 3 стръка магданоз
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 450 г телешко месо

Начин на приготвяне

  1. Измиваме, нарязваме и сваряваме телешкото месо до пълното му омекване. 
  2. Измиваме, обелваме и нарязваме картофите, морковите и лука.
  3. Измиваме и рендосваме доматите. 
  4. След като телешкото месо се свари, го изваждаме от тенджерата, а бульонът от него прецеждаме. В прецедения бульон слагаме нарязаните на кубчета зеленчуци и фидето. 
  5. След като картофите омекнат, добавяме настърганите домати и месото. 
  6. Оставяме на котлона супата да ври още около 20 минути. 
  7. Преди да я свалим от котлона добавяме ситно нарязан магданоз и разбъркваме внимателно.
  8. Супата сервираме гореща.