Продукти
-
500
г
картофи
-
1
к.ч.
фиде
-
350
г
домати
-
сол
на вкус
-
3
стръка
магданоз
-
1
глава
лук
-
2
моркова
-
450
г
телешко месо
Начин на приготвяне
- Измиваме, нарязваме и сваряваме телешкото месо до пълното му омекване.
- Измиваме, обелваме и нарязваме картофите, морковите и лука.
- Измиваме и рендосваме доматите.
- След като телешкото месо се свари, го изваждаме от тенджерата, а бульонът от него прецеждаме. В прецедения бульон слагаме нарязаните на кубчета зеленчуци и фидето.
- След като картофите омекнат, добавяме настърганите домати и месото.
- Оставяме на котлона супата да ври още около 20 минути.
- Преди да я свалим от котлона добавяме ситно нарязан магданоз и разбъркваме внимателно.
- Супата сервираме гореща.