Продукти
- За гарнитурата
-
500
гр
картофи
-
50
гр
масло
-
сол
-
100
мл
прясно мляко
- За телешкия кебап
-
червен пипер
-
черен пипер
-
бахар
-
5
с.л.
зехтин
-
сол
-
1
к.ч.
бяло вино
-
400
мл
зеленчуков бульон
-
200
гр
гъби
-
1
морков
-
400
гр
домати консерва
-
2
скилидки
чесън
-
1
глава
лук
-
700
гр
телешки шол
-
дафинов лист
Начин на приготвяне
1. Измиваме и подсушаваме месото, нарязваме го на кубчета и го мариноваме със зехтин, бахар, дафинов лист и черен пипер. Оставяме го за 30 мин. в хладилника.
2. Задушаваме лука и чесъна с малко зехтин, сол и вода. Добавяме месото и запържваме докато се запечати добре от всички страни. Добавяме ситно нарязания морков и нарязаните гъби. Добавяме бялото вино и оставяме да изври. Добавяме доматите и червения пипер и доливаме горещ зеленчуков бульон. Намаляваме котлона и оставяме за около 35 мин. да ври на слаб огън. Пробваме готовността на месото и ако е необходимо варим още 10-15 мин.
3. Приготвяме гарнитурата от картофеното пюре, като първо обелваме картофите, режем на кубчета и сваряваме. Изцеждаме водата, добавяме маслото, солта, горещото прясно мляко и пасираме. По желание може да приготвим и задушен зелен боб.