Телешки кебап с картофено пюре |
|
Продукти
|
Време: 55 мин.
|
Начин на приготвяне1. Измиваме и подсушаваме месото, нарязваме го на кубчета и го мариноваме със зехтин, бахар, дафинов лист и черен пипер. Оставяме го за 30 мин. в хладилника. 2. Задушаваме лука и чесъна с малко зехтин, сол и вода. Добавяме месото и запържваме докато се запечати добре от всички страни. Добавяме ситно нарязания морков и нарязаните гъби. Добавяме бялото вино и оставяме да изври. Добавяме доматите и червения пипер и доливаме горещ зеленчуков бульон. Намаляваме котлона и оставяме за около 35 мин. да ври на слаб огън. Пробваме готовността на месото и ако е необходимо варим още 10-15 мин. 3. Приготвяме гарнитурата от картофеното пюре, като първо обелваме картофите, режем на кубчета и сваряваме. Изцеждаме водата, добавяме маслото, солта, горещото прясно мляко и пасираме. По желание може да приготвим и задушен зелен боб. |