Продукти
-
0,5
ч.л.
кимион
-
1
ч.л.
чубрица
-
3
стръка
магданоз
-
1
глава
лук
-
2
яйца
-
1
кг.
кайма
телешка (смляно телешко месо)
-
0,5
ч.л.
червен пипер
-
0,5
ч.л.
черен пипер
-
сол
на вкус
-
2
с.л.
соев сос
Начин на приготвяне
- Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с много ситно нарязаните лук, магданоз, яйцата и всички подправки.
- Оставяме я за около 35-40 минути в хладилник.
- След това, с намаслени ръце оформяме кюфтенца.
- Набождаме ги по 3-4 на шиш и ги поставяме върху загрята скара или тиган, като ги обръщаме и от двете страни.
- Сервираме кюфтенцата горещи и внимателно поляти със соевия сос.