Телешки кюфтенца на шиш

Продукти

  • 0,5 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. чубрица
  • 3 стръка магданоз
  • 1 глава лук
  • 2 яйца
  • 1 кг. кайма
    телешка (смляно телешко месо)
  • 0,5 ч.л. червен пипер
  • 0,5 ч.л. черен пипер
  • сол
    на вкус
  • 2 с.л. соев сос

Начин на приготвяне

  1. Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с много ситно нарязаните лук, магданоз, яйцата и всички подправки.
  2. Оставяме я за около 35-40 минути в хладилник.
  3. След това, с намаслени ръце оформяме кюфтенца. 
  4. Набождаме ги по 3-4 на шиш и ги поставяме върху загрята скара или тиган, като ги обръщаме и от двете страни.
  5. Сервираме кюфтенцата горещи и внимателно поляти със соевия сос.