Продукти
-
0,5
ч.л.
червен пипер
-
30
мл
олио
-
0,5
ч.ч.
червено вино
-
вода
-
2
г
розмарин
-
1
с.л.
брашно
-
1
бр.
дафинов лист
-
1
кг
телешки ребра
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Телешките ребра се натриват със сол и черен пипер, и се поставят в намазнена тавичка. Покрива се с фолио и се оставя 2 часа да се маринова.
- След това в купа се смесват брашното, останалите подправки и олиото, и се разбъркват. Разпределят се върху ребрата.
- Заливат се с червеното вино и се долива топла вода до половината.
- Покрива се тавата с алуминиево фолио и се поставя да се пече на 180 градуса около 3 часа до готовност.