Телешки ребра с червено вино и розмарин

Продукти

  • 0,5 ч.л. червен пипер
  • 30 мл олио
  • 0,5 ч.ч. червено вино
  • вода
  • 2 г розмарин
  • 1 с.л. брашно
  • 1 бр. дафинов лист
  • 1 кг телешки ребра
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус

Време: 5 ч.
Ниво: средно

Large teleshki rebra s cherveno vino i rozmarin

Начин на приготвяне

  1. Телешките ребра се натриват със сол и черен пипер, и се поставят в намазнена тавичка. Покрива се с фолио и се оставя 2 часа да се маринова. 
  2. След това в купа се смесват брашното, останалите подправки и олиото, и се разбъркват. Разпределят се върху ребрата. 
  3. Заливат се с червеното вино и се долива топла вода до половината. 
  4. Покрива се тавата с алуминиево фолио и се поставя да се пече на 180 градуса около 3 часа до готовност.