Телешки стек със сос "Табаско"

Продукти

  • 60 мл бульон
  • 2 скилидки чесън
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • сос "табаско" на вкус
  • 2 глави лук
  • 800 г телешки стек

Време: 70 мин.
Ниво: средно

Large teleshki stek sas sos tabasko

Начин на приготвяне

  1. На всеки стек капваме по 1-2 капки Табаско и малко черен пипер. 
  2. Оставяме за 30 минути месото да попие.
  3. В дълбок съд запържваме нарязания чесън, докато не потъмнее.
  4. От двете страни запържваме всеки стек. Ако е нужно, добавяме още малко мазнина.
  5. Заливаме месото с 60 мл бульон и оставяме да се готви под капак за 10-12 минути.
  6. Добавяме сол и черен пипер, оставяме за още десет минути.
  7. Добавяме нарязания лук.
  8. Месото е готово, когато бульонът се изпари напълно.
  9. Сервираме с гарнитура по избор. 

* Стековете може да изпечем на BBQ или оребрен тиган.