Продукти
-
1,5
с.л.
сусамово олио
-
2
с.л.
соев сос
-
2
ч.л. сладък
чили сос
-
2
кората и сокът на
лайма
-
250
г. сварен
грах
-
1
червена
люта чушка
-
3
стръка
пресен лук
-
листата на връзка
кориандър
-
300
гр.
телешки стек рибай
-
1
с.л. запечен
сусам
Начин на приготвяне
1. Приготвяме в купа дресинга,
като разбъркваме 1 с.л. сусамово олио, соевия сос, сладкия чили сос, сока и кората
на двата лайма.
2. Отделно в купа за сервиране смесваме граха, лютата чушка, пресния лук и
кориандъра. Заливаме ги с повечето дресинг и объркваме добре. Поливаме стека с
останалото сусамово олио и поднесете със сол и черен пипер.
3. Загряваме голям тиган на силен огън и когато се нагорещи много добре, слагаме стека и печем 6 минути, след това го нарязваме и го аранжираме върху салатата. Заливаме с останалия дресинг, поръсваме със сусама и поднасяме с парченца лайм.