Телешки стек със сусам

Продукти

  • 1,5 с.л. сусамово олио
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 ч.л. сладък чили сос
  • 2 кората и сокът на лайма
  • 250 г. сварен грах
  • 1 червена люта чушка
  • 3 стръка пресен лук
  • листата на връзка кориандър
  • 300 гр. телешки стек рибай
  • 1 с.л. запечен сусам

Начин на приготвяне

1. Приготвяме в купа дресинга, като разбъркваме 1 с.л. сусамово олио, соевия сос, сладкия чили сос, сока и кората на двата лайма.

2. Отделно в купа за сервиране смесваме граха, лютата чушка, пресния лук и кориандъра. Заливаме ги с повечето дресинг и объркваме добре. Поливаме стека с останалото сусамово олио и поднесете със сол и черен пипер.

3. Загряваме голям тиган на силен огън и когато се нагорещи много добре, слагаме стека и печем 6 минути, след това го нарязваме и го аранжираме върху салатата. Заливаме с останалия дресинг, поръсваме със сусама и поднасяме с парченца лайм.