Телешко Black Angus със зеленчуци на тиган

Продукти

  • щипка къри
  • 1 стрък праз лук
  • 100 г рукола
  • 2 червени чушки
  • 400 гр телешко от шол black angus
  • черен пипер
  • опушена сол
  • риган
  • олио

Начин на приготвяне

1. Нарязваме месото на жулиени и го мариноваме за около 2 часа в олио и подправките.

2. Нарязваме на лентички чушките и праз лука и ги посоляваме и мариноваме за кратко в малко олио с подправките.

3. Загряваме тиган и запичаме жулиените за около 3-4 минути. След тях слагаме и зеленчуците и ги запичаме леко, но да останат хрупкави. По желание може да добавим малко соев сос към тях накрая.

4. Сервираме с рукола и чаша червено вино.