Телешко филе "Оскар" |
|
Продукти
|
Време: 25
|
Начин на приготвяне1. Разтопяваме маслото на бавен огън, кипваме вода и нарязваме аспержите на еднакви парчета. Добавяме ги във врящата подсолена вода за 3 мин. 2. Изваждаме аспержите и ги потапяме в купа с лед и студена вода. Така запазват зеления си цвят. 3. Почистваме филето от ципите и го нарязваме на порции по 250 г. 4. Сотираме скаридите с пресования чесън, коняка, сол и пипер. 5. За соса: разбиваме жълтъците и добавяме постепенно разтопеното масло. Бъркаме докато не получим консистенция като майонеза, добавяме оцет и сол. 6. Слагаме зехтина в сгорещен тиган и запечатваме месото по 4-5 минути от всяка страна. Когато е готово, добавяме аспержите, сол и пипер. Оставяме за около 5 минути месото да се отпусне. 7. Сервираме със скаридите и соса. |