Продукти
-
750
гр
телешко месо
-
200
гр
бейби моркови
-
малка глава
целина
-
глава
лук
-
300
гр
гъби
-
сол
-
черен пипер
-
половин чаша
краве масло
-
4
скилидки
чесън
-
магданоз
Начин на приготвяне
1. Нарязваме месото и го заливаме с гореща вода и го слагаме да заври. Като омекне добавяме нарязаните моркови, целина и лук.
2. Измиваме гъбите (най-добре да ги изчеткаме само с четка). Задушаваме ги с маслото и скилидките чесън и черен пипер и доливаме малко от бульона.
3. След като месото се свари, го добавяме при гъбите и оставяме да се задуши.
4. Сервираме в голяма чиния, като за гарнитура използваме морковите и целината, можем да приготвим и картофено пюре и грах задушен в масло. Украсяваме със стръкчета магданоз.