Продукти
-
5
г
сол
-
5
г
черен пипер
-
1
ябълка
-
100
г
захар
-
200
г
телешко бон филе
- За соса:
-
1
стрък
мащерка
, прясна
-
30
г
мед
-
100
мл
балсамов оцет
, тъмен
-
20
мл
уиски
Начин на приготвяне
- Запечатваме телешкото бон филе на нагорещен грил тиган по минута от всяка страна.
- След това печем в предварително загрята на 160 градуса фурна, около 15-20 минути.
- Готовото филе оставяме да почине 5-10 минути.
- Нарязваме ябълката на шайби дебели 3-4 милиметра, поръсваме я със захар и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 15 минути.
- За соса: кипваме балсамовия оцет с уискито, прибавяме меда и мащерката, и оставяме да се редуцира (сгъсти).
- Вече готовото телешко филе разрязваме на резени като между всеки резен поставяме карамелизирана ябълка.
- Накрая поливаме със соса от балсамико.
- Гарнираме с картофено пюре или пресни зеленчуци.